ACCÉS A LA TECNOLOGIA

external image bot_tornar.png
Bona nit,
Us deixo un vídeo per encetar un debat/reflexió sobre les noves tecnologies i les sensacions que ens poden produir els canvis als que ens hem d'enfrontar.
Planten-mos davant d'un escenari sense problemes de recursos i fallides de xarxa, com us veieu d'aquí uns anys, ens queda molt per recórrer, les noves tecnologies van massa ràpid ??,...
Tenim per davant tot un repte!

RESPOSTA
Jordi B
Jordi B

Re: DEBAT 1 : ACCÉS A LA TECNOLOGIA
per Jorge Bermúdez Martos - dissabte, 7 gener 2012, 21:34

Molt bo aquest vídeo. El manual del llibre, un altre llibre, m'ha fet pensar en la situació que estic vivint actualment a l'escola. I dic això perquè, per tal d'acostar les Noves Tecnologies a alguns companys que tenen més dificultats, sovint cometem l'errada de voler explicar les Noves Tecnologies amb vocabulari o mitjans igual de complicats. Per exemple, recordo que per ajudar les famílies a fer servir un blog, es va enviar per correu electrònic un tutorial online, ple d'hipervincles dirigits a presentacions i vídeos. Evidentment, les persones que més lluny tenien les TIC, que són les que més ho necessitaven, no van accedir a aquesta font d'informació.
Penso que cal ser comprensius amb els canvis, 1 que és millor avançar més lent, però tots junts, tot i que els canvis tecnològics que s'estan succeint vertiginosament en els darrers anys, no ajuden gaire. L'escletxa digital no és només un problema de recursos econòmics, també és una manca d'atenció als diversos ritmes d'acceptació i d'adaptació dels individus de la societat als canvis que produeixen les noves tecnologies. A l'escola, crec, no ens hauríem de permetre aquesta diferència.
Jordi B.