FOMENT DE LA LECTURAUs proposo un nou debat en relació al mòdul 2, a veure si us engresca
somriure
somriure
.
external image bot_tornar.png
Debat:
Cada cop més veiem com les institucions intenten acostar-se al món i llenguatge del joves per fer-los arribar diferents missatges, hem vist anuncis institucionals amb música hip hop i pamflets de propaganda municipal amb estètica manga.
Que en penseu de la campanya de foment de la lectura i del llibre interactiu que us adjunto? anem en una bona direcció o això quedarà com una anècdota? us agrada la proposta? en fem un gra massa de les TIC? en coneixeu d'altres propostes relacionades amb les TIC i el foment de la lectura per joves?...


Acabarem així per fer que els nostres alumnes llegeixin?
foment
foment

I d'aquesta altre
http://stories.twitter.com/
Escriure, llegir i compartir històries amb twitter.
Miquel A. Torrico
Contesta

Jordi B
Jordi B

RESPOSTA
Re: DEBAT 2 : FOMENT LECTURA
per Jorge Bermúdez Martos - divendres, 13 gener 2012, 12:52

Aquest vídeo em recorda un petit fragment d'un llibre que vaig llegir a la facultat, "Com una novel.la", de Daniel de Penac (el qual us recomano encoratjadament per copsar un paradigma interessant de com fomentar la lectura en els infants). Aquest fragment explicava com un mestre, a les estones de biblioteca, s'havia proposat engrescar en aquest món de "voler llegir per gust" un infant que es negava a agafar cap llibre; no l'obligava a llegir, només li posava a l'abast diferents tipus de llibre, li oferia oportunitats d'acostar-se a la lectura des de la seva pròpia iniciativa i en funció dels seus interessos. Finalment, l'alumne un dia va agafar un llibre i el va fullejar. Un altre dia ja destriava entre diferents llibres el que més li agradava, fins que va acabar engrescant-se amb un tipus determinat de lectura, la que li agradava a ell (no al mestre).
Aquesta història pot semblar utòpica, però crec que dóna bones pistes de quin pot ser la clau per fomentar el gust per la lectura. Penso que cal posar a l'abast dels infants allò que els pot despertar la curiositat, fugint dels estils clàssics que els poden resultar avorrits. En aquest sentit, jo no tinc cap dubte que el impacte de la diversitat de mitjans és un incentiu interessant, i les possibilitats de les TIC pel que fa als recursos multimèdia poden esdevenir una plataforma de sortida cap a la motivació dels alumnes i acostar-los a la lectura amb il.lusió i curiositat.
Mostra missatge original | Contesta

foto
foto

Re: DEBAT 2 : FOMENT LECTURA
per Miquel Àngel Torrico Franco - dilluns, 16 gener 2012, 08:27

Bon dia Jorge,
Ja és aquesta la nostra tasca, mostrar als alumnes les possibilitats que tenen, guiar-los cap el coneixement, motivar-los i generar interès, la proposta de lectura és això, alguns no els hi farà falta, d'altres s'enganxaran gràcies aquestes propostes, d'altres no es motivaran de cap manera, però nosaltres no podem decaure en la nostra tasca.
Miquel