PROPOSTA:external image bot_tornar.png

Descarrega't i instal·la't dos dels programes proposats o navega per almenys dues de les aplicacions web

proposades i comenta.

Quins programes/aplicacions web has provat? Quines dificultats t’has trobat? Trobes que són adients per treballar les dificultats del càlcul? Com les faries servir?

Esperem amb interès els vostres suggeriments!

RESPOSTES

per Cristina Cabanellas Carballo - diumenge, 15 gener 2012, 13:24

Hola a tothom!
m'he estat mirant la majoria de programes i aplicacions proposades en el mòdul.
M'han agradat bastant les següents:
  • Tux Maths
  • "carrera de ranas" dins de la web de vedoque.com
  • "escondite matemático" dins de la web de vedoque.com
  • les de l'edu 365:"Battleship", "la màquina de calcular", "el joc de les operacions".
  • bombillas
  • Kid's Abacus
Les trobo força adients per practicar el càlcul. El que potser he vist és que la majoria d'elles es dona per sabut el concepte bàsic de les 4 operacions bàsiques, excepte "bombillas", on és una web per alumnes més inicals. La majoria de les web són doncs per practicar el càlcul, i per entendre més el concepte de multiplicació per exemple, s'ha de fer des d'un estadi anterior, més manipulatiu, com diuen en els apunts.
En el meu cas, les aplicacions web que he enumerat més amunt les faria servir que els alumnes treballessin individualment o per parelles en algun cas, sense l'ajuda del mestre, perquè es tractaria més com activitats de consolidació del càlcul.
Fins ara!
Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Montse Soler Llapart - dilluns, 16 gener 2012, 13:12

Hola, els programes que he provat són :
PROBLE+ : He provat de jugar-hi i trobo que és correcte per treballar la comprensió de problemes, però potser una mica massa infantil per algunes edats.
TABLAS DE MULTIPLICAR : D'aquest programa m'ha agradat l'apartat "para comprovar si te la sabes" mentre que no m'acaba d'agradar el de practicar (és senzill de fer provant a veure si encaixa i prou, sense saber-la..). Tot i això, si es du a terme en una sessió individual guiada pot ser útil.
REFUERZA Y AMPLIA TUS MATEMÁTICAS : Considero que les xifres utilitzades són massa llargues. Sóc partidaria de treballar amb xifres petites i remarcar més el procés. Com més llarg, més opcions d'equivocar-se...
BOMBILLAS: M'ha agradat molt per la seva senzillesa. A més, hi ha diferents nivells per augmentar la dificultat.
Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Marta Ferrer Gimbernat - dijous, 19 gener 2012, 17:52

Jo he escollit dos pàgines web on hi ha aplicacions matemàtiques:

- http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques :

Buscar les pàgines web és més senzill que decarregar-te un programa, per tant, dificultats cap.

En aquest cas penso que hi ha un recull molt ampli per diverses edats i nivells, i que per tant, els nens i nenes poden dedicar-se a moure's lliurement. D'aquesta manera, com a mestres, podem observar els interessos dels nostres alumnes.

A més podem orientar i motivar als nostres alumnes a fer unes activitats determinades segons les seves necessitats,

Làbac virtual, per exemple, pot ser una molt bona eina per treballar el càlcul de manera realista i ajudar a entendre els conceptes de suma i resta als alumnes que s'inicien en operar.

- http://www.wikisaber.es/BuenasPracticas/BuenasPracticas.aspx :

És la nova versió de l'aplicació anomenada www.skoool.es. He trobat que la web és molt interessant pels alumnes més gran. També per pares i professors.

Faciliten material i programes específics per treballar aspectes concrets de les matemàtiques. També donen recursos, continguts i bones pràctiques.

Pots facilitar el treball de les matemàtiques ja que els programes que ens recomanen ajuden a fer un treball més visual d'aquestes. I tot i que a secundària s'hauria de tenir el concepte d'abstracció assolit, hi ha molts alumnes que no el tenen, per això pot ser molt útil.
Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Saray Isabel Fuster Roca - dijous, 19 gener 2012, 20:02

Hola,
Les aplicacions que he utilitzat, crec que són activitats útils per treballar amb alumnes que s'inicien en les matemàtiques o que presenten alguna dificultat.
He provat les següents activitats webs:
- Bombillas: penso que és un bon recurs per aquells alumnes en dificultats en la numeració, per ajudar en la interpretació de nombres i per millorar les estratègies de càlcul mental.
- Proble+: és un bon recurs per treballar amb alumnes amb dificultats en la resolució de problemes matemàtics. Facilita la lectura comprensiva amb l'ajut de l'animació de dibuixos d'animals.
Saray
Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Sergio Villarroya Molina - diumenge, 22 gener 2012, 20:09

Bona nit a tots, estava provant les diferents webs i aplicacions d'aquest modul. La veritat és que hi ha molta varietat i per a tots els nivells ( des de infantil proble+ fins a ESO amb refuerza y amplia tus matemáticas). Hi ha algunes que són molts divertides i entretingudes com per exemple la de physis games. Dins d'aquesta m'he entretingut en diversos jocs (Energy Physics).

Les dificultats que m'he trobat han sigut poques, ja he pogut accedir al contingut de la majoria de les webs o aplicacions sense esperar-me massa. Com a pega d'alguna web és l'idioma (anglès) no tant per a mi sino per als alumnes.

Atenent al nivell dels meus alumn@es i a la seva edat, jo utilitzaria alguna d'aquestes aplicacions de 2 maneres diferents: a l'aula d'informàtica per a que tots puguin participar d'elles (tablas de multiplicar) o a l'aula ordinaria instal·lant alguna de les aplicacions a l'ordinador d'aula i utilitzar-lo com a reforç (per a qui ho necessite)o premi (per a qui se'l guanyi). Altra forma seria crear una carpeta dins de favoritos anomenada mates i allí posar les adresses de les aplicacions online que puguin fer servir.
Mostra missatge original | Contesta
Jordi B
Jordi B

Re: Practiquem!
per Jorge Bermúdez Martos - dilluns, 23 gener 2012, 22:24

He provat dues aplicacions que penso que poden ser interessant per fer-les servis de manera interactiva entre diferents grups d'alumnes:

La primera és Tux Math Scrabble, una mena de Scrabble amb operacions matemàtiques. La idea és fer grups amb els alumnes de classe i jugar una partida de manera interactiva a la PDI. Pot incorporar-se un cronòmetre (una aplicació flash del Notebook, per exemple), per fer més dinàmic el joc. Penso que el fet d'haver de negociar les diferents possibilitats entre iguals potencia enormement l'aprenentatge en base a una construcció del coneixement de manera col.laborativa entre iguals (aspecte plenament coherent amb el concepte d'aprenentatges entorn a la zona de desenvolupament proper de Vigotsky). Les diferents estratègies de càlcul com a eina necessària per avançar en el joc, fan de l'activitat una eina didàctica idònia perquè els alumnes construeixin nous aprenentatges sobre els que ja tenen, i afavoreix la comprensió de les operacions d'aquells alumnes amb més dificultats en el càlcul matemàtic.

La segona activitat és Valgetal, un software semblant al Tetris que facilita la mecanització de les operacions de càlcul més bàsiques amb una activitat lúdica i divertida. Penso que és una activitat adequada per tenir instal.lada en els ordinadors de l'escola per poder practicar petites estones, sobre tot en Cicle Mig. Tot i així, cal remarcar que aquesta activitat està mancada de comprensió contextual de les operacions, és de caire purament mecànic i, per coherència pedagògica, no ha de ser més que un recolzament a altres activitats matemàtiques fonamentades en la comprensió del sentit numèric, de les operacions i de com es relacionen entre si.

jordi Bermúdez
Mostra missatge original | Contesta
Mitjana de valoracions: Fet

Re: Practiquem!
per Montserrat Planella Trullols - dilluns, 23 gener 2012, 22:42

Hola,
He estat provant el programa del govern de Canàries, i l'he trobat molt senzill d'ús i prou atractiu. M'ha agradat el tres nivells d'aprenentatge - memorització de les taules de multiplicar: estudiar-les, practicar i comprovar si les saps.

Aquest curs no treballo l'àrea matemàtica, però quan ho he fet, m'he servit del moodle per poder penjar els enllaços a programari interessant per a que hi accedeixin els alumnes. Iniciar-los a l'aula i que puguin repetir i practicar a casa seva. Evidentment aquest que he triat el penjaria.

Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Verònica Mingot Torres - dimarts, 24 gener 2012, 12:43

Bon dia! Després de provar les diferents aplicacions web he triat aquestes dues que m'han semblat interessants per treballar amb els meus alumnes (ja tinguin dificultats o no):

http://www.vedoque.com/juegos/juego.php?j=Hormiguero&l=es

És un joc per infantil on et marquen un temps per portar a les formigues que et diuen al seu formiguer. Penso que per adquirir la noció de quantitat està molt bé ja que a més tenen el suport visual dels números i de boletes que els ajuda a entendre quantes n'han posat i quantes en queden.

http://ntic.educacion.es/w3//recursos/primaria/lengua_literatura/problemas/index.html#

El web proble+ l'he trobat molt interessant per treballar tot el que és l'atenció i la memòria aplicats en els problemes matemàtics ja que moltes vegades els ensenyem a calcular però no ens aturem degudament a ensenyar-los a llegir correctament que és el que se'ls demana en un problema i a utilitzar la lògica per ensortir-se'n.

Jo ho treballaria dins l'aula com un racó més de matemàtica. Quan a l'aula treballem racons de matemàtiques ho fem amb material normal i també podem incloure l'ordinador per treballar en parelles aquests webs que hem seleccionat com un racó més dins l'aula.

Fins aviat!
Mostra missatge original | Contesta

Re: Practiquem!
per Carolina Sanz Marín - diumenge, 29 gener 2012, 22:31

He mirat alguns dels programes que proposes i el que més m'ha agradat es el de TUX MATH. El veig molt lúdic i engrescador pels nens.

La pagian de VEDOQUE l'acostumo a utilitzar a l'escola . El joc de BOMBILLAS l'he comença a utiitzar aquest any i resulta molt divertit pels nens ja que els faig treballar per parelles i la part competitve també els engresca.

Una altre aplicació que també utilitzo es:
http://www.vedoque.com/juegos/juego.php?j=Cuentahasta5&l=es